Det lille projekt, som jeg altid vender tilbage til

Jeg har et projekt udover strømper, som jeg altid vender tilbage til, når der skal et lille projekt på pindene.

Livet er for kort til kedelige karklude – derfor strikker jeg mine egne, gerne i vævestrik eller striber.

Jeg bruger ca. 2 halve nøgler bomuldsgarn – gerne i en mørk og en i en lys farve. Men du kan også lege med dine rester, hvis du har sådan nogle.

 

Oplevelser fra sidste weekend.

Jeg var jo ikke her sidste weekend, men det skyldes, at jeg fik muligheden for at få noget inspiration på en workshop med Christel Seyfarth og Vithard Willumsen på Kellers badehotel på Fanø

Workshoppen var delt op i tre dele: Der var noget fair-isle-strik eller som nogen ynder at kalde det – Fanø strik med Christel Seyfarth og noget struktur strik med Vithard Willumsen før frokost.

Efter en lækker frokost på Kellers badehotel på Fanø var der Mindfull strikning med Vithard Willumsen.

Hvis du vil forkæle dig selv og din strikkelyst, så synes jeg, at du skal overveje en workshop en weekend – det behøver ikke være lige det her, men det dejligt at komme ud og få noget inspiration.

 

Farverige sokker

Så blev mandens sokker endelige færdig. Sokker er altid et dejligt lille projekt og de vækker altid glæde os modtageren – ihvertfald i vores familie. Jeg kunne egentlig nøjes med at strikke sokker, hvis min familie skulle bestemme 🙂

Farverige sokker strikket af rester i strømpegarn med lange farveskift- jeg tror alle sokkestrikkere har deres egen opskrift. Disse her er strikket over 76 masker, altså 19 masker på 4 pinde. Der er strikket 1 maske med farve a og 1 maske med farve b i 10 runder, derefter 10 runder, hvor der strikkes farve b over farve a. Efter dette skiftes til andre farver. Hvis du gerne vil have hele opskriften, så skriv en kommentar, så skal sende dig en på mail.

Jeg har også strikket et par til mig selv

Stort set samme rester – men fordi farveskiftet i garnet, bliver det meget forskellige udtryk.

God påske

Så blev der endelig tid til at få strikketøjet i hænderne igen.

Krydderurterne er plantet i højbedet og tomaterne i vores lille drivhus.

Påskens gæster taget afsted efter gode dage med hygge og dejlig mad.

I går blev den første nussemus “født” –  nu skal den afleveres og forhåbentlig kommer den til at glæde et barn et eller sted i landet.

Hvad skal resten af påsken så bruges til – jeg tror, at jeg skal strikke min mands sokker færdige. Sokker er altid et dejligt lille projekt og jeg tror, at alle sokkestrikker har deres egen opskrift. Disse her er lidt specielle – og perfekte til resteposen. Mine kan I se her og I skal også få lov til at se min mands, når de er færdig – og samtidig kommer der en opskrift på dem.

 

Endnu en uge er gået og en forårsweekend er foran

Så kom solen endelig til vores lille ø, så man kunne sidde på terrassen og nyde eftermiddagen i går.

I den forløbende uge er jeg blevet opmærksom på et dejligt lille projekt til en weekend eller ferie, som heller ikke behøver koste en formue.

Kemoheads – projekt, hvor frivillige strikker hue til personer i kemo.

Du strikker en hue efter dit eget valg og donerer den til folk i kemo, som mister håret. Jeg ved fra min veninde, som har været igennem en kemobehandling, at man nemt kommer til at fryse om hovedet, når der ingen hår er.

Har I lyst til at læse mere om projektet, så er linket til deres hjemmeside her eller find dem på Facebook

Mit første kemohead er inspireret af Pussyhats, som har i vælden og blev båret i demonstrationerne mod Trump.

 

kemohead er min opskrift her:

Strikket “Pussyhat”
Hatten strikket i et langt stykke med en rib med 2r og 2vr på ca. 11 cm i bund og top
Totallængden er 44 cm og bredden er 28 cm.
Den originale pussyhat er strikke i tykt uld garn og i pink.
Jeg har strikket min til Kemoheads – i et bomuldsgarn med farveskift i blå og grønne farver som foråret, så man også kan have den på indenfor. Men den kan strikkes i alt muligt garn.
For at finde det maskeantal du skal bruge, er du nødt til at lave en strikkeprøve. Strik et stykke i dit valgte garn og tæl, hvor mange masker du har på 10 cm i bredden.
Hvis du f.eks. har 20 masker på de 10 cm, så dividerer du 20 med 10 – det er lig med 2. Så ganger du de 28 cm som huen skal være i bredden med 2, det svarer til 56 masker.
Så er det bare at slå 56 masker op og gå i gang med 11 cm rib i 2 ret og 2 vrang.
Der efter strikker du en pind ret og en pind vrang til dit arbejde er 33 cm.
Derefter strikker du 11 cm rib i 2 ret og 2 vrang.
Luk arbejdet af og sy siderne sammen, hæft enderne og du har en færdig hat – god fornøjelse.